Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

"Задругата" - за тайните общества, които променят историята - Добри Божилов ни разхожда из алтернативна история на османската власт - Статия в "Клуб Z" - 10.03.2019


Тайните общества са се провалили, защото всички са разбрали за тях. На тази концепция почива "Задругата" - романът на Добри Божилов, в който тайното общество е успешно.
Книгата е участник в "Конкурса за исторически роман" 2018 г. и излиза утре, 11 март, ден преди да бъдат обявени резултатите от конкурса. Това ще стане на 12-ти март в 18,30 ч. в Министерство на културата.
"Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не е чул.
Лишени от пълното познание, коренящо се в древността на Изтока, и пренесено в Европа от конните народи, западните общества никога не са успели да създадат организация, която да постигне конкретни цели и да функционира с векове.
Но някои други са успели…"
Така Божилов описва "Задругата", в която се разказва за българската история от 14-ти век и унищожаването на Второто българско царство, до началото на Възраждането. И не само за официалната история, а за тази, която Задругата са скрили. Кои са те?
"От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България."
Книгата е издание на издателството за българска литература "Лексикон". "Прочетох го на един дъх,  а после, после пак", казва за него Здравка Евтимова.

10.03.2019