Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Право на отговор на писателя Добри Божилов на абсурдните и граничещи с лудостта нападки на Станислав Недков-Стъки, по време на протестите за сваляне на Бойко Борисов

В отговор на публикации в медиите, и на сигнала на президента на федерацията по ММА Станислав Недков (Стъки), до ГДБОП, писателят Добри Божилов разпространи следното "право на отговор" до медиите: 

Уважаеми г-не/г-жо Главен редактор,

В разпространена от вашето издание новина, гражданското лице Станислав Недков, известен също като "Стъки", оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят.
Това е абсолютна лъжа, и моля да оповестите това на вашата аудитория.
Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.
Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини.
Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини.
Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса.
Случващото се е само по себе си "фейк" и тежка дискредитация на името ми. Аз съм новоизрастващ писател, при това - успешен. Още първата ми книга "Задругата" стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга в класацията на Хеликон. Втората ми книга - "Заветът", на полугодието е на 4-от място сред българските автори.
Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата, и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд.
Прилагам линкове към класацията на Хеликон...
https://lira.bg/archives/153802
https://lira.bg/archives/158243
Надявам се на бързата ви реакция и оповестяване на настоящото право на отговор на равностойно или по-атрактивно място в изданието ви...

С уважение: Добри Божилов

16.09.2020

 

Издания, публикували това право на отговор:

Tribune.bg

Бургас Инфо 

Вестник "Десант"

Лупа

Бюлетин.бг 

Новините.бг

Пловдив Нюз 

Днес-бг

Вестник "Марица" 

Фрог Нюз

Флагман 

Труд

Факти.бг

iNews.bg

Миг Нюз 

Искра.бг