Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

"Девети" - правдива история на ранния социализъм - излезе БЕЗПЛАТНО като е-книга...

 Уважаеми приятели, убеден съм, и това ще се случи, че книгите ми трябва да се разпространяват БЕЗПЛАТНО и СВОБОДНО. Това е волята на автора. Но като такъв, аз също уважавам Закона, и в изпълнение на съдебно разпореждане, спирам временно безплатния даунлоуд на книгите ми. Поради тази причина, линковете за безплатно теглене по-долу, вече не работят (сайтът е спрян). За да се стигне до подобно ограничение, издателство "Лексикон" е платило доста сериозна сума като гаранция. Т.е. който има пари, прави каквото си иска... Но уверен съм, че накрая ще победим...Книгите на Добри Божилов трябва, и ще бъдат безплатни за читателите...
 
Романът "Девети" - една правдива история на ранния социализъм, вече може да се изтегли безплатно.

Решението е на автора, и е част от идеята да бъде "народен писател" - да пише за народа без пари. Това е и форма на протест срещу абсурда, едва 5% от приходите от книгите да са за авторите, а всичко друго - за далеч по-"важни" дейности като търговия, дистрибуция и издаване.

Очевидно, по-разумно е да се публикува безплатно в Интернет, отколкото читателите да бъдат натоварвани с 95% излишни разходи.

"Девети" слага край на 30 години лъжи за социализма. Край на догмата той само да бъде охулван, а да се отричат огромните му достижения, които са 99% от съдържанието му. Книгата е полу-биографична, повечето герои са реално съществували. Книгата е и омиротворяваща, а не разделяща, за разлика от доста други творби про- и анти-социализма.

Публикуваната версия е пълната - така както е излязла, изпод перото на създателя си. В хартиеното издание бяха съкратени 6 глави, които породи сериозни пререкания между автор и издател.

Книгата може да се свали от тук...

12.10.2021