Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

"Девети" - една правдива история за ранния социализъм, след 30 години лъжи и пропаганда... Соцът е 99% добро и 1% негативи... Няма да успеят да го приравнят на второто...

Оригиналната, пълна и нередактирана версия на романа „Девети“. Авторът посвещава тази книга на социализма в знак на благодарност за неповторимото детство, което това време осигури на всички българчета.
След 30 години пропаганда и охулване, дойде моментът да си спомним за Истината, и да я назовем, такава каквато е. Социализмът бе изключително позитивно време за нашата страна. Той е 99% добро, и 1% лошо, въпреки че в последните години се набляга само на този 1% и се прави опит да се приравни той на него. Грешките и злините не могат да бъдат отричани, и не трябва да бъдат забравяни. Но още по-малко трябва да се забравя всичко положително, което се е случило на народа.
Социализмът заварва държава с 80% селско население, обработващо земята с волове, и остава 80% образовано градско население, с атомна енергия, компютърна индустрия и хора в Космоса. През 1990 г. международни измервания установиха, че България е страната с втори най-висок коефициент на интелигентност в света – само след Израел. Това е истинската оценка за интелектуалното израстване, образованието и развитието на човека като личност.

България нямаше да е това, което е днес, без социализма. Всички ние сме негови деца, включително тези, които го хулят най-пламенно. Но онези, които помним, и имаме съвест, сме длъжни да го запишем.

„Девети“ е вълнуващ исторически роман за ранния социализъм – когато се наливаха основите на нашата нова страна. Време, в което хората вярваха в бъдещето и работеха всеотдайно – за общественото благо, а не за какви ли не мошеници и чорбаджии. В тази книга другарят Тодор Живков е положителен герой, партизаните – взели властта след 9 септември – също. В тази книга не са спестени грешките, но не е спестен и огромния скок, показан през очите, както на елита, така и на обикновените хора.

Талантът на автора е впечатляващ, и както и в другите му книги, сюжетът е изпълнен с вълнения и обрати. Най-добрият начин да възприемете епохата е когато не можете да отделите поглед от редовете…

Директни поръчки ТУК...
 

Добри Божилов