Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Най-разкъртващият роман на 2019 - вече и като "аудио-книга"... Storytel пусна "Задругата" - BOOKNEWS.eu - 30.06.2020

https://www.storytel.com/bg/bg/books/1637896-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0
Най-големия хит на книжния пазар през 2019 г. - бестселърът "Задругата", вече е достъпен и като аудио-книга.
Компанията Storytel я записа, като диктор на записа е Момчил Степанов.
Книгата може да се прослуша не само от всички, които имат абонамент, но и напълно безплатно - в рамките на 14 дневната промоция на сайта за "тестова регистрация".
Общата дължина на записа е 12 часа.
По принцип, Storytel пускат само подбрани и качествени заглавия, защото разходите по изработване на една аудио-книга са значителни, и е необходима някаква гаранция за продажби.
"Задругата" е безспорен хит, защото през 2019 г. успя да стигне до 2-ро място за най-продавана книга в България, в най-авторитетната класация - тази на верига-книжарници "Хеликон". Тя го постигна, въпреки че е първо заглавие на автора си Добри Божилов, и не е провеждана никаква предварителна рекламна кампания, набиране на аудитория и пр. Това прави книгата абсолютен феномен - от абсолютната нула, до самия връх, в рамките на няколко месеца.
Успехът на романа, разказващ за тайна българска организация, подриваща Османската империя точно в най-тъмните времена на робството, е толкова голям, че авторът се принуди да ускори написваненето на продължение ("Заветът"), който излезе тази година, и също е бестселър.
Твърде вероятно скоро и той да се появи като аудио-книга.
Междувременно Storytel не само публикуваха "Задругата", но я включиха и в рекламния си клип, който се върти из социалните мрежи. Очевидно разчитат на заглавието, за да увеличат собствения си авторитет.
B.N.
30.06.2020

Източник: https://www.booknews.eu/2020/06/2019-storytel.html