Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Премиера в Силистра: Добри Божилов представи книгите си - Nabore.bg

В Силистренската библиотека „Партений Павлович” бяха представени новите книги на писателя Добри Божилов.Той бе поканен в Силистра по случай маратона на четенето. Водеща на срещата беше Милена Станева. Съпругата на Добри е от Силистренски корен. Дядо й има къща с голям двор в центъра и отглеждаше много цветя от кокичето до есенните хризантеми. Той снабдяваше пазара с цветя. И малкото момиче от София помагаше на дядо си.
Добри Божилов е роден през 1975 г. в София. Той е български писател , интернет предприемач и общественик. Работил е като репортер. Създател е на изданието „Гъдел нюз”. Първо писателят разказа за своето творчество. След това бе дадена думата на публиката. Макар че беше почивен ден зала „Диоген Вичев” бе препълнена. Изказаха се и зададоха въпроси Иван Неделчев, Пламен Николов, Галина Раева, Ем. Петрова и др. Той отговори изчерпателно. Един от романите „Задруга” се превърна в бестселър и бе в класацията. Темата е турското робство и Възраждането в края на 18-ти век. Други книги са „Заветът”  и „Девети”. Последната е книга за ранния социализъм. Други книги са „Гай Балоний”, „Великият ум”, „Неопротекционализъм”. Писал е и много разкази. Творчеството му има много признания и награди. Книгата „Задругата” е на второ място, а „Заветът – на първо. За романа „Задругата” през 2020 г. Божилов е обявен за Будител на годината. Има награди и от Министерството на отбраната. Връчен му е почетен плакет. Дълга беше опашката за книгите за автограф от писателя.
Силистренската общественост се гордее с Добри Божилов – нали той е силистренски зет. Пожелаваме на младия автор много творчески успехи, много здраве и дълъг живот!

Йорданка Жекова, Силистра
12.05.2023

Източник: http://www.nabore.bg/statia/premiera-v-silistra-dobri-bojilov-s-knigite-4136-33